Házirend

A jurta elfoglalásával és a kulcs átvételével egyidejűleg a Házirendet és annak teljes tartalmát magatokra nézve kötelezőnek fogadjátok el az itt tartózkodásotok alatt! FELHÍVJUK FILGYELMETEKET, hogy a Házirend be nem tartása jogi következményeket vonhat maga után!

Általános kérésünk mindenkihez:

Mivel a vendégház az erdőben helyezkedik el, kérjük, hogy fokozottan ügyeljetek a környezet megóvására, ne szemeteljetek, az erdőben élő állatok nyugalmának érdekében kerüljétek a hangoskodást!

Érkezés, Távozás:

A jurtát az érkezés napján 15:00 és 16:30 között tudjátok elfoglalni. Ennél későbbi érkezés esetén 5000 Ft pótdíjat számítunk fel, amennyiben előzetesen nem jeleztétek felénk a kései érkezést.

16:30-nál későbbi érkezési szándékotokat legkésőbb tíz nappal az érkezés előtt jelezzétek felénk, ellenkező esetben előfordulhat, hogy több órát várnotok kell ránk!

Az elutazás napján délelőtt 10.00-ig kérjük elhagyni a jurta területét. 

Felelősségvállalás:

A jurta nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből, valamint mulasztásból származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak! Ide értve különösen az emberi mulasztás miatt okozott tűzeseteket! A jurta teljes értéke berendezéssel illetve az egyéb kiegészítőkkel együtt (pl.: dézsafürdő, szauna) 15 000 000 Forint. 

A jurtában és a hozzá tartozó területen mindenki saját felelősségére tartózkodik!

Vendéglátóként a vendégek vagyontárgyaiért felelősséget nem vállalunk! 

Amennyiben azt gyanítjuk, hogy a berendezésben kár keletkezett, a vendég köteles beengedni bennünket a szállásra, hogy ellenőrizzük a helyzetet.

Vízhasználat:

A jurta vízellátását fúrt kút szolgáltatja, melynek vízhozama nagyon kicsi, ezért fokozottan kérünk benneteket, hogy amennyire lehet, spóroljatok a vízzel!

Ha szivárgást tapasztaltok valahol, azt azonnal jelezzétek nekünk!

Dohányzás:

A jurtában és a közvetlen közelében a dohányzás TILOS! 

Tűzrakás:

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! Mielőtt otthagynátok a tűzrakó helyet, kérjük győződjetek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltottátok!

Háziállatok:

Kutyabarát szálláshely vagyunk, azonban az erdő közelsége és a nagylétszámú vadállomány miatt kérjük, hogy csak olyan állatot hozzatok magatokkal, aki jól nevelt, szófogadó.

Kérjük, hogy a sáros, nedves mancsokat a jurtába lépés előtt mindig töröljétek le az erre a célra bekészített törölközővel! Háziallátot az ágyba ne vigyetek be! Magától értetődő, de kérjük, hogy a kutyakakit ne hagyjátok a földön!

A háziállatok által okozott kárt minden esetben jelezzétek nekünk, amennyiben ez nem történik meg, utólag számítjuk fel a helyreállítás költségét!

Parkolás:

A parkoló gépkocsikban esetlegesen bekövetkezett károkért és a bennük hagyott értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk!

Takarítás:

A jurtát érkezéskor tisztán kapjátok, itt létetek alatt azonban nektek kell gondoskodni az esetleges takarításról, amihez minden szükséges eszközt megtaláltok a jurtában. Kérjük, hogy távozáskor igyekezzetek magatok után rendet hagyni! 

Cipővel ne menjetek be a jurtába! Ennek figyelmen hagyása esetén plusz takarítási költséget számíthatunk fel 5 - 10 ezer Forint összegben! Kérjük, hogy távozáskor, kipakolásnál is tartsátok ezt tiszeletben!

A jurtában benti használatra 2 db nagyméretű fürdőlepedőt, 1 db kéztörlőt és 1 db zuhany kilépő törölközőt biztosítunk nektek. Kérünk benneteket, hogy ezeket a jurtából ne vigyétek ki! A kültéri egységek, a dézsafürdő és a szauna használatához kérünk, hogy hozzatok magatokkal saját törölközőt! A helyszínen 1500 Ft /db áron tudtok vásárolni (nem bérelni!) plusz törölközőt.

Amennyiben a jurta berendezésében vagy az ágyneműben, törölközőkben egyszerű mosással nem helyrehozható kár keletkezik, azt kötelesek vagytok megtéríteni! Különösen figyeljetek rá, hogy a textíliák ne legyenek sárosak, mivel a fehér anyagokból azt nem tudjuk kimosni, cserélnünk kell.

Amennyiben kár keletkezik, az alábbi összegek alapján a helyszínen kötelesek vagytok azt megtéríteni az alábbi díjszabás alapján:

  • Nagy fürdőlepedő: 3000 Ft /db
  • Ágynemű: 7 500 Ft/garnitúra
  • Lepedő: 5000 Ft
  • Konyhai és egyéb eszközök: aktuális beszerzési ár alapján

Kérünk benneteket, hogy óvjátok úgy a jurtát, mintha a sajátotok lenne, hogy a következő vendégeket is olyan állapot fogadhassa érkezéskor, mint benneteket!

 

Fizetés, lemondás:

A jurta mindenkori bérleti díja az Árak és Foglalás menüpontban foglaltaknak megfelelően kerül felszámításra, melyről a foglalást követően minden esetben e-mailben is tájékoztatunk Benneteket.

A leadott foglalás megerősítéséhez előleg megfizetésére van szükség, melynek összege egy éj foglalása esetén 15 000 Ft, kettő vagy több éj foglalása esetén 30 000 Ft. Az előleg megfizetésére 24 óra áll rendelekzésetekre a foglalás leadását követően. Az előlegen felül fennmaradó összeget legkésőbb a foglalt dátum előtt 14 nappal szükséges megfizetni.

Amennyiben az előleg vagy a teljes díj nem kerül megfizetésre határidőn belül, foglalásotokat automatikusan töröljük!

Ingyenes lemondásra az érkezés előtti 30. napig van lehetőség, ebben az esetben visszajár az előleg, illetve az esetlegesen ezen felül már befizetett további teljes összeg. 30 napon belüli lemondás esetén az előleg összege elveszik, azonban az esetlegesen ezen felül befizetett összeg visszajár. 14 napon belüli lemondás esetén a teljes díjat felszámítjuk!

Lemondási szándékotokat írásban, az info.woodlandshelter@gmail.com e-mail címre küldött üzenetben tudjátok felénk jelezni. Az összegek határidőn belüli ki nem fizetése nem minősül lemondásnak!


Házirendünk egyúttal Bérleti szerződésnek is minősül!