Gyakran ismételt kérdések, fontos válaszok

Mindent a dézsáról és a szaunáról

A dézsa és a szauna egyaránt fatüzelésű, a felfűtésről nektek kell gondoskodni, de megmutatjuk a technikát. A szauna tüzifával, a dézsa brikettel fűthető fel a legjobban, ezeket megtaláljátok a helyszínen. Tüzelőből "korlátlan" mennyiség áll rendelkezésre, így akár minden nap tudjátok használni a dézsát és a szaunát is. Mindkettő felmelegítése kb. 1,5 órát vesz igénybe, nem nagy ördöngősség, de figyelni kell rájuk, felügyelni a tüzet. A szaunánál nincsen elektromos áram, így ezt komfortosan sötétedésig tudjátok használni.

A szaunához a dombtetőre kövezetlen ösvény vezet, ami esős időben sáros, csúszós, így készüljetek megfelelő lábbelivel, esetleg köntössel, ha nem akartok fent öltözködni.

A dézsa vizét minden vendég után 1 mikronos ipari vízszűrővel tisztítjuk (viszonyítás képpen: ez a méret még az algát is képes kiszűrni a vízből), fertőtlenítjük, szükség esetén cseréljük, így mindig tiszta víz fogad benneteket! Vízkészletünk ugyanakkor szűkös, így kérünk benneteket, hogy a dézsa vizébe semmilyen idegen anyagot, fürdősót, illőólajat, stb. ne tegyetek, mert ezeket nem tudjuk belőle kitisztítani, feleslegesen ki kell engedni közel 1 m3 ivóvizet. A víz pedig, mint tudjuk, kincs!

A dézsa és a szauna használatához kérünk, hogy saját törölközőt hozzatok magatokkal!

Van kaució vagy végtakarítási díj?

Nem kérünk kauciót és végtakarítási díj sincs, azonban ha a jurta extrém módon koszosan kerül visszaadásra, plusz takarítási díjat számolhatunk fel, ezért kérünk benneteket, hogy a cipőket hagyjátok a bejáratban! 

Mint mindent, a takarítást is magunk végezzük, az ágyneműk, törölközők tisztításával együtt. Mivel itt nincs csatorna sem, így biológiai szennyvíztisztítónk van, amibe nem kerülhet vegyszer, ezért csak természetes tisztítószereket használunk. Kérünk benneteket, hogy fokozottan ügyeljetek a textíiliákra, mert a sáros, véres, boros, ételfoltos és egyéb makacs szennyeződéseket nem tudjuk kiszedni belőlük, ezeket sajnos még a helyszínen fel kell számoljuk nektek a házirendben foglalt díjszabás alapján! 

Van lehetőség kettőnél több nap foglalására?

Igen, kettőnél több napot is tudtok foglalni, ezt meg tudjátok tenni a foglalási felületen keresztül, kettő vagy több dátum kiválasztásával, vagy e-mailben is tudjátok nekünk jelezni a hosszabb foglalási szándékot az info.woodlandshelter@gmail.com e-mail címen.

Mikortól foglalhatjuk el a jurtát?

A jurtát az érkezés napján 15:00 és 16:30 között tudjátok elfoglalni. Ennél későbbi érkezés esetén 5000 Ft pótdíjat számítunk fel, amennyiben előzetesen nem jeleztétek felénk a kései érkezést.

16:30-nál későbbi érkezési szándékotokat legkésőbb tíz nappal az érkezés előtt jelezzétek felénk, ellenkező esetben előfordulhat, hogy több órát várnotok kell ránk!

Van bent fűtés?

A jurtában elektromos panelek gondoskodnak a melegről, ezek 20-21 °C-ot tudnak bent tartani. Ha ennél melegebbet szeretnétek, a kályhába tudtok begyújtani.

Hárman foglalnánk, lehet?

A jurta két fős, ennél több felnőttnek nem tudjuk kiadni! Ha gyermekkel jönnétek, nézzétek meg a következő pontot.

Gyerekkel foglalhatunk?

Három éves korig tudunk egy gyermeket fogadni. 

Kivételes esetben pl. újszülőtt és egy két éves, ettől el tudunk térni. Ilyen esetben mindenképp egyeztessetek velünk!

Kérés esetén térítés nélkül tudunk nektek kiságyat biztosítani bele való plusz szivaccsal, lepedővel, nektek csak hálózsákot/takarót kell magatokkal hozni a picinek. Illetve etetőszéket és babakádat is tudunk bekészíteni a jurtába. Bababiztos étkészlet mindig rendelkezésre áll, nem kell külön kérni.

Kutyával érkeznénk, van kerítés?

A terület fél hektár, nincsen körbekerítve, így csak olyan kutyát tudunk fogadni, akinek ez nem okoz gondot, nem szökik el. Nagytesű kutyából egyszerre csak egy házikedvencet tudunk fogadni! 

Tudunk grillezni, bográcsozni?

Hagyományos grillkocsi nincs, a tűzrakónál találtok grillrácsot, amin tudtok grillezni, illetve a konyhafiókban nyársakat, húsfogó csipeszt. Bográcsozásra nincs lehetőség. A grillezéshez tüzifát találtok, ha faszenet szeretnétek használni, nektek kell hozni!

Bemehetünk saját autóval?

A jurta megközelítése személyautóval NEM lehetséges. Terepjáróval fuvarozunk be benneteket és a csomagokat. Ez a ti érdeketekben van így, higyjetek nekünk!

Van víz és áram?

Villany és ivóvíz is van, azonban mindkettővel csínján kell bánni. A vizet kútból nyerjük, aminek vízellátása korlátozott.

Mi a helyzet a wc-vel?

Mivel az erdőben nem fektettek csatornát, így ezt a kérdést egy tartályos biológiai wc-vel oldottuk meg. Ennek kapacitása 2 éjszaka és 2 fő, így hosszabb tartózkodás estén cserélnünk kell a tartályt. A wc tartalma pedig a mi házi szennyvízkezelőnkbe kerül, innen pedig vissza a természetbe, így kérünk benneteket, hogy csak a belevalót dobjátok bele és spóroljatok a papírral!

Van wifi és térerő?

A jurtában nincs wifi, térerő is korlátozottan van csak. Home officehoz nem alkalmas a lefedettség!

Hozhatunk biciklit?

Természetesen hozhattok, de a jurtáig történő beszállítását nektek kell megoldani. Biciklitároló nincs a jurtánál.

Hol van a legközelebbi bolt?

A környező településeken nincs élelmiszerbolt, ezért kérjük, hogy elegendő elemózsiával érkezzetek.

Milyen elektromos eszközök vannak a konyhában?

Hűtőszekrény, botmixer és főzőlap van a konyhában. Mikró, sütő, vízforraló, kenyérpirító, melegszendvicssütő, stb. nem áll rendelkezésre.